Hariss 's FotoPage


My name: Arme Ruhaiza Rosli
My Fotopage: http://harissa79.fotopages.com/
About me:
From: United Kingdom
Camera:
Not specified
Other:
Friends:
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Haiza Asmar
Latest entry:Mandi manda dTeluk Batek
Venue: Teluk Batek, Perak Date: June,2012 ...ni kira back dated entry laa... Overnight (2D1N) at dChalet near the beach... biar anak2 ibu main laut sepuas2nya... Actually my family mmg sukakan laut,pantai,swimming pool wt xtvties.. :-> :-> kat sini pun ada byk xtvt pantai spt banana ride (ayah aje yg naik), jet ski, boating (kami satu family naik ronda2) etc... Ok la..w.pun pantai ni x se'best' pantai mcm kat Penang tu....Ok jom layan.... :-> :-D :-> :-D :-> :-D :-> :-D :-> :-D :-... View this Fotopage entry
ni time naik boat..
Rosliza Ramli
Latest entry:Entri Kelahiran....
Selamat kembali ke ecasha fotopages... last entry march 2012... View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
Siti Azlina Abdul Aziz
Latest entry:ALOHA I'M BACK
Aloha...I'm back.... ;-) Korang nak tahu kenapa aku kembali ke sini...sebabnya my good friend dah pulang dan sedang mengaktifkan dirinya semula di sini siapa??? Fazzarinna...korang boleh layan FP baru nya nanti... ini addressnya http://cintamerahjambu.fotopages.com ... So korang nanti jangan la segan2 singgah FP sahabat aku ni yer... Aku memang rindu sangat2 dengan FP. Sebab mula2 aku berjinak di alam cyber ni adalah melalui FP, kemudian aku beralih ke blog dan kini bzz dengan FB atau "muka buku... View this Fotopage entry
norhasimah mohd nor
Latest entry:LAUK-PAUK ALA KAMPUNG
View this Fotopage entry
Izarul N Anis with Aisya N Airell N Aimar
Latest entry:Short trip to Penang with Luv
1 Happy family ;-) I'm Happy bila tengok anak2 happy. Lucky diorang ni kecik2 lagi dah banyak berjalan.. dpt bercuti tengok tempat orang dari Mama diorang dulu. ;-) nanti bila Mama & Papa dah Tua, bawa kitorang jalan2 pulak tau :-D Ist time bawa Airell & Aimar naik Feri. X ada la best apa pun kan...atleast for kenangan diorang bila besar nanti. Otw balik KL we decide untuk naik feri. Aisya penah naik feri masa umur dia 1 thn. So ni 2nd time bagi kakak Aisya. :-) Ni lah terapi yang paling b... View this Fotopage entry
mama zieza
Latest entry:Makan-makan...
View this Fotopage entry
Baby Danial Shasha
Latest entry:inna lillahi wa inna ilaihi raji'un...al-fatihah Ayah LOng
yesterday after calling ayah chik to get the infor bout tokwe....ayah called abg yeh...he informed that ayah long is now admitted in hospital serdang as he in need of oxygen. and today... when he came back...ayah told that uni rang him around 4.45pm just now ....CRYING... asking bout his daddy's condition....she also informed that chemah,uncle Z, ayah ngah & ayah chik came to visit ayah long..... since ayah long's condition is ok...ayah was thinking of visiting him tomorrow & the day after b4 he goes bac... View this Fotopage entry
my back bone..my betterhalf
zana raman
Latest entry:Tempahan
View this Fotopage entry
Zeti Mazianna Mazlan
Latest entry:Aisha n spek itam
Dah pandai nak pakai spek. Bila dalam bilik selalu tunjuk laci. Sebab dalam tula mama simpan spek hitam Aisha :-) View this Fotopage entry
MiMie de SaLMi
Latest entry::: Happy New Year '10 ::
Our Xmas holidays in Whinfell Forest, Cumbria marked as our most memorable and unforgetable holiday for yr 2009. I hope one day, we could come again to this such beautiful place. Quoted from WestLife song..." we had joy...we had fun.. I wish both we could be there "..InsyaAllah, maybe Arissa or Aydin will bring back mummy & daddy to this wonderful place ..one fine day. To all : H A P P Y N E W Y E A R ! View this Fotopage entry
aziz ain n adam aisyatul
View this Fotopage latest entry
andak dan anak2 buahnye...muka kelat jek duit dh abis kekke
Anis Bakri
Latest entry:Salam Aidilfitri 1430H
Kami sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat keluarga dan rakan2 di Malaysia dan juga rakan2 di Manchester, seluruh UK, Australia, New Zealand dan lain2. Maafkan segala salah dan silap...minta dihalalkan makan dan minum. Semoga segal...a amal ibadah kita sepanjang Ramadhan diberkati dan diterima Allah Taala dan juga semoga ianya diteruskan secara isiqomah di bulan2 yg lain. View this Fotopage entry
mama and papa
Latest entry:MY 30th BIRTHDAY
DATE : 14 JULY 2009 VENUE : PIZZA HUT TAMAN PUTRA, AMPANG Did anybody miss me? Hmm... cian fp ni dah bersawang... hiks.. now ni da kena demam "muka buku"... facebook lerr.... lagipun kebanyakan gambar yg ambik pun gambar santai je without any special occasion... tuh yg da lama x update fp ni... Anyway... Liza telah memasuki siri 30an bermula 14 Julai lepas.. hmmm... hilang dah angka 2 kat depan tuh... at the age of 30, I am really thankful to Allah for giving me a loving husband who cares for his... View this Fotopage entry
Azfa Syed Alhady
Latest entry:SALAM SYUKUR!!!
Just to share some news with Fotopage friends..both my boys did extremely well in their exams..HAniff got 5A's in his exam and Izzuddin got 8A's in his PMR. I and Syed are both proud of our boys!!! HAnya Tuhan yang tahu our feelings :-> View this Fotopage entry
sHiKiN iDRiS
TERUSKAN KE ENTRY DI BAWAH..... :-> :-> View this Fotopage entry
Bilerlah dapat rasa satay nih??
Noor Ariza Kamarudin
Latest entry:Vacation Trip to Kuching Sarawak
Kami Ke Kuching pada 9-12 Jan 2009. Trip bersama staf KKPB .Seronok sangat walaupun hari hujan di Kuching.. Naik AirAsia je. Stay @ Kingwood Hotel.Sampai Kuching pukul 7ptg Semasa di sana pengangkutan bas disediakan oleh Politeknik Kuching (2bas)..tak payahla susah2 nak menyewa kenderaan lain.. Nak ke Serikin jalan banjir, patah balik huhuh..tak dptla tgok brg yang murah2. Sempat ke kilang kek lapis, shopping sikit di deretan kedai @ Water Front, kedai pasu sarawak & Taman Budaya. Tempat yan... View this Fotopage entry
mama afiq abah
Latest entry:Lake District'09
View this Fotopage entry
Suhana Umar
Latest entry:Abang Adik
Dah lama dah tak update fp nie..nak kata sibuk sangat takder ler... tapi mugkin 'M' tue dah bersarang..hehhehe... Lagipun sekarnag nie dok layan fb kot..tue yang macma malas nak update fp..di samping kerja2 seharian... Abang pun dah tak lama lagi dah nak masuk 3 tahun (17 July)..tak lama lagi..sekejap jer dah besar anak teruna ibu nie..tahun depan dah nak masuk sekolah.. sekarang nie tengah survey-survey gak nak masukkan si abang nie ke taska mana... Dulu masa dia dok nursery, ada juga taska ..ingatkan n... View this Fotopage entry
Gelap ler pulak
lama dah punya cerita
Latest entry:South-West of England
View this Fotopage entry
Netherlands
Liyana Sampol
Latest entry:precious..
View this Fotopage entry
bibi yasmin mohd kassim
Latest entry:Aiman in 2009
Dah lama tak update fotopages ni... Since dok actively in facebook...Dah bersawang fotopages aiman ni... Photo taken one day before CNY.. kat Jusco.. Aiman beria naik pentas kononnya dia nak nyanyi atas pentas... tapi sebtulnya dok berlari sakan...Siap suruh mama snap pic lg... View this Fotopage entry
Hajar Mohamed Yussof
Latest entry:Noktah
Assalamualaikum... Tiba saatnya kita mengundurkan diri... Ampun dan maaf andainya... terkasar bahasa tersilap bicara termarah yang tak kena tertanya tak tentu hala tersasul yang tak sengaja terpukul kat mana-mana terpekik di telinga terpinjam harta benda tercilok resepi sapa-sapa ter'moody'tak semena-mena terumpat bila-bila termacam lagi yang sewaktu dengannya... Semoga dimaafkan kerana u all lah kawan kita sampai bila-bila Sayang semua... :flowers: Rumah baru kita di http:/... View this Fotopage entry
Dearest Lutfi and Balqis
Latest entry:New..New..New
Pls check our latest update here... http://shafiati.blogspot.com/ see u there... :-> n wish me luck supaya rajin menulis.. :P View this Fotopage entry
sweet touch from Irdina Nafeesya and Aleefa Tihany
Latest entry:I've been tagged..ampun mok nik..berkurun baru nak jawab...
I've been tagged by http://nikinoman.blogspot.com/ 1) Tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag" . - shes in oman now..working there..huhu -being my partner in crime ms kat MKM -my junior ms kat SMDAM -abang dia my senior -we have same interest ..kan nik kan?? -soo good in teaching..kan teacher kan.. -very secretive..(he he he) -sgt rapat ngan ayah dia kan..ms duk depan aku dulu sll call ayah dia utk bgtau dah sampai opis..(mcm aku wat kat laki aku hehe)..tp dia wat kat abah dia.. -kali te... View this Fotopage entry
kak Luna
Latest entry:Anakku 'Konvo' 8 Nov 2008
View this Fotopage entry
aku sayang bumblebee aku daa
Latest entry:My new blog
Dear frens..view my new blog @ www.terabozzu.blogspot.com...any new stories will be published in my blogspot..FP ni product Israel..so kena boikot arr.. View this Fotopage entry
najihah hakimi
Latest entry:Award?
..kali ni dpt award dr adik syafiq...thanx a lot!..terharu jap rasa...pernah gak singgah fp dia..-->http://syafiqakram.fotopages.com tp tk pernah tinggal komen...ok.. View this Fotopage entry
adik syafiq
Faiz Rahman
Latest entry:Aidilfitri 2010
Alhamdulillah...akhirnya...pulang juga... View this Fotopage entry
jastini jamil
Latest entry:Gigi and swing
Date: 23/8/2008 Ari ni first time gigi irfan patah.. :-D dengan bantuan dentist amatur ;-) akhirnya gigi irfan yg dah seminggu longgar tu tercabut gak..tu pun abah promise nak bawa irfan ke playground if irfan bagi abah cabut giginya..at first, abah x dpt cabut gigi irfan psl irfan takut tguk darah kluar banyak so mama dpt idea : mama: let brush your teeth? irfan: I can do it myself mama: NO..this time let mama brush your teeth dgn penuh keganasan mama memberus gigi irfan and finally gigi irfan... View this Fotopage entry
Nur Fadhlina
Latest entry:Slide Anakku

View this Fotopage entry

anak beranak...
hanum zaki
Latest entry:gi berkelah
Perkenalkan.... our second daughter. Nur fitri aliyah......masa ni aliyah dah ada..... umur 3 bulan camtu..... View this Fotopage entry
dgn papa
sabRINA Ramlee
Latest entry:Hujung Minggu di HARAM
View this Fotopage entry
khusyuk sampai x sedar mama ambik gamba
azian zahariman
25 Dec 2008.. hari jadi Ahmad Hazmi yang ketiga.. satu dunia cuti... hehehe.. Tema spiderman.. cuma kek aje umi tak pandai nak buat spiderman...Hazmi memang happy betul hari tu View this Fotopage entry
norhayati esa
Latest entry:SUMMER GRADUATION 2010
Setelah bertarung selama lebih kurang 5 tahun kini...Dr Nurizan Shahriah sudah boleh tersenyum lega . Mungkin ada kalangan korang2 yang kenal siapa dia.... 21hb Julai 2010 adalah hari convocation yang amat dinanti2kan. Bagi yang belum lepas azab sangat takut tgk jubah merah meroon tu..ngeh2x mari kita tgk gambo2 sebagai bukti..takdak idea nk tulis byk2.. Tahniah lagi sekali dari kami sekeluarga.. View this Fotopage entry
arif aiman
Latest entry:PHOTO COLLAGE
Paint Shop Pro XI ~ Tutorial COMBINE PHOTOS TO CREATE A PHOTO COLLAGE ------------> Task 1: Open File 1. ExecutePaint Shop Pro XI 2. Open the images by using (File --> Open) or click on the “open” icon on the toolbar or press key. The “open” dialog box as Figure 1 below will appear. Figure 1: Open File 3. Select the file(s) you want to open and click the “open” button or press key. 4. All your selected image(s) will be opened on the workspace. ... View this Fotopage entry
waty zainal
Latest entry:~Testing..testing~
Hehehe..hari ni cam tak de keja pulak...padahal ada yang menunggu.. sat..nk curik masa sat..dah lama rasanya tak upadate... pic anak2 byk dah..tapi tak ter'entry' dlm ni lagi...slow2 la..ada masa akan diupdate hari ni nak masuk gambar resepi-resepi yang dah dicuba...selamat menjamu mata..:D View this Fotopage entry
Barbie CAKE..Fav kak Hanaa'

View this Fotopage latest entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016